Nek en schouder

Korte productinformatie

ThermaCare® voor nek en schouder is vooral geschikt voor de behandeling van pijn als gevolg van spanning of overbelasting in spieren en gewrichten. Het product is soepel en aangenaam te dragen en te gebruiken onder kleding.

Wat maakt ThermaCare® voor nek en schouder uniek?

 • Effectieve pijnverlichting

  Diepgaande warmte ontspant de spieren, verbetert de bloedcirculatie en verlicht pijn

 • Langdurige warmte

  Zonder pijnstillers

 • Aangetoond effect

  Tot wel 16 uur lang pijnverlichting

 • Flexibel en hypoallergeen

  Beweegt goed mee

Hoe werkt ThermaCare®?

ThermaCare® werkt op drie verschillende manieren:

 • Pijnverlichtend

  Diepgaande warmte ontspant de spieren, verbetert de bloedcirculatie en verlicht pijn.

 • Verbeterde bloedcirculatie

  De doorbloeding neemt toe en afvalstoffen worden afgevoerd uit het pijnlijke gebied.

 • Spierontspannend

  De constante warmte dringt diep de huid binnen en vermindert spanning.

Zo gebruikt u ThermaCare® voor nek en schouder

 • 1. Open het zakje vlak vóór gebruik

  ThermaCare® wordt geleverd in een luchtdicht zakje. Als het zakje wordt geopend, komt het product in aanraking met de lucht en worden de warmtecellen geactiveerd.

  Na ca. 30 minuten wordt de therapeutische temperatuur bereikt van ca. 40 °C.

 • 2. Productlengte aanpassen

  Zorg ervoor dat de huid schoon en droog is voordat u het product aanbrengt. Verwijder de zelfklevende kant en plaats het product.

 • 3. Product plaatsen op het pijnlijke gebied

  Houd het product met beide handen vast en plaats het op het gewenste pijnlijke plek. Druk op de zelfklevende kant om goed te laten hechten.

Aangetoond effect

Klinische studies laten zien dat ThermaCare® tot wel 16 uur lang een pijnverlichtende werking kan hebben. De warmte dringt diep door, warmtereceptoren in de huid worden gestimuleerd en beperken zo de pijnsignalen richting de hersenen. De pijnverlichtende werking houdt acht uur lang aan terwijl het product wordt gebruikt en heeft een extra werking van nog eens acht uur nadat het product is verwijderd. De studies zijn gebaseerd op ThermaCare® voor de onderrug.

 

 

 

Nadler, S.F. et al. 2002. Continuous low-level heat wrap therapy provides more efficacy than ibuprofen and acetaminophen for acute low back pain. SPINE, Volume 27, pp 1012–1017

Nadler, S.F. et al. 2003. Continuous low-level heatwrap therapy for treating acute nonspecific low back pain. Arch Phys Med Rehabil, Vol 84, pp 329-334

Nadler, S.F. et al. 2003. Overnight use of continuous low-level heatwrap therapy for relief of low back pain. Arch Phys Med Rehabil, Vol 84, pp 334-342

Nadler, S.F. et al. 2004. The physiologic basis and clinical applications of cryotherapy and thermotherapy for the pain practitioner. Pain Physician, 7, pp 395-399

ThermaCare® voor nek en schouder

ThermaCare® moet worden gebruikt bij de eerste tekenen van pijn of spanning. Voor een optimaal resultaat adviseren wij om ThermaCare® 2 tot 3 dagen achter elkaar voor 8 uur te gebruiken. ThermaCare® kan gedurende een periode van 24 uur maximaal 8 uur lang worden gebruikt voor hetzelfde pijngebied.

Gebruik ThermaCare® niet op een kapotte of beschadigde huid, op huid met schaafwonden of zwellingen die gedurende de afgelopen 48 uur zijn ontstaan of op delen van het lichaam die ongevoelig zijn voor warmte. Raadpleeg uw arts voor gebruik wanneer u aan diabetes, een slechte doorbloeding, een hartaandoening of aan reumatoïde artritis lijdt of wanneer u zwanger bent. Gebruik ThermaCare® niet in combinatie met crèmes tegen spierpijnen, medicinale zalven of andere warmtebronnen. Het gevaar voor brandwonden neemt toe naarmate men ouder wordt. Als u 55 jaar of ouder bent, wordt aanbevolen om ThermaCare® te gebruiken over een dunne laag kleding heen en niet terwijl u slaapt. Stop met het gebruik van het product en raadpleeg uw arts als de pijn verergert of na 7 dagen nog hetzelfde is.

 

Lees meer over het effect

De meeste mensen leven met vrij vaste bewegingspatronen. Dat wil zeggen veel stilzitten, te weinig bewegen of verkeerd belasten. Het gevolg is dat heel veel mensen te maken krijgen met dagelijkse spier- en gewrichtspijn, vaak als gevolg van spierspanning en overbelasting.

Lees meer

ThermaCare® is een medisch hulpmiddel. Lees voor gebruik de gebruiksaanwijzing.

ThermaCare® is o.a. verkrijgbaar bij