Wat is ThermaCare®?

Wat maakt ThermaCare® uniek?

 • Effectieve pijnverlichting

  Diepgaande warmte ontspant de spieren, verbetert de bloedcirculatie en verlicht pijn

 • Langdurige warmte

  Zonder medicijnen

 • Aangetoond effect

  Tot wel 16 uur lang pijnverlichting

 • Eenvoudig te gebruiken

  Geen geur en plakkerigheid

Zo werkt ThermaCare®

ThermaCare® werkt op drie verschillende manieren:

 • Pijnverlichtend

  Warmtereceptoren in de huid worden gestimuleerd en verminderen de pijnsignalen naar de hersenen.

 • Verbeterde bloedcirculatie

  De bloedstroom neemt toe en afvalstoffen worden uit het pijnlijke gebied afgevoerd.

 • Spierontspannend

  De constante warmte dringt diep de huid binnen en vermindert spanning.

Het resultaat:

Er komen minder pijnprikkels in de hersenen, de pijn wordt als minder intens ervaren.

Wat zit er in ThermaCare®?

De warmtecellen van ThermaCare® bevatten een mengsel van ijzer, geactiveerde koolstof, zout en water. Bij contact met zuurstof neemt de temperatuur van de warmtecellen toe. Na ca. 30 minuten opwarmen wordt de therapeutische temperatuur bereikt van ca. 40 °C. De temperatuur blijft 8 uur lang constant.

De werking houdt 8 uur lang aan terwijl ThermaCare®  wordt gebruikt, met een extra werking van nog eens 8 uur nadat het product is verwijderd.

Aangetoond effect

ThermaCare® Onderrug – zorgt aantoonbaar voor een effectievere pijnverlichting bij acute en aspecifieke pijn in de onderrug dan de maximale dagdosis voor ibuprofen of paracetamol.

ThermaCare® zorgt direct, en tot 2 dagen na de behandeling, voor een effectievere pijnverlichting.

Een klinische studie laat zien dat warmte kan worden aanbevolen als eerste keuze bij de behandeling van acute aspecifieke pijn in de onderrug.

Klinische studies laten zien dat ThermaCare® tot wel 16 uur lang een pijn verlichtende werking kan hebben. De warmte dringt diep door, warmtereceptoren in de huid worden gestimuleerd en beperken zo de pijnsignalen richting de hersenen. De pijn verlichtende werking houdt 8 uur lang aan bij gebruik tot nog eens 8 uur door na gebruik van ThermaCare®.

De studies zijn gebaseerd op ThermaCare® voor de onderrug.

Klinische studies hebben laten zien dat gebruik van ThermaCare® gedurende de nacht, wanneer het lichaam in ruststand is, tot merkbaar minder pijn spierstijfheid en meer flexibiliteit geeft in de ochtend.

Rugpijn behoort tot de meest voorkomende werk gerelateerde gezondheidsproblemen in Europa. In de geïndustrialiseerde landen krijgt meer dan 60 tot 80 procent van de mensen vroeg of laat te maken met rugpijn. Bij werknemers in de industrie die werden behandeld met ThermaCare® voor rugklachten werd een significante verlaging geconstateerd van de pijnintensiteit en van het effect op de dagelijkse activiteiten. Het effect hield na de behandeling tot wel twee weken aan. Het gebruik van andere pijnbehandelingen werd eveneens verminderd.

ThermaCare® is een medisch hulpmiddel. Lees voor gebruik de gebruiksaanwijzing.