Veel gestelde vragen

Veel gestelde vragen

ThermaCare® is een medisch hulpmiddel. Lees voor gebruik de gebruiksaanwijzing.

FAQ’s

ThermaCare® is vooral geschikt voor de behandeling van pijn als gevolg van spanning of overbelasting in spieren en gewrichten.

Gebruik ThermaCare® niet op een kapotte of beschadigde huid, op huid met schaafwonden of zwellingen die gedurende de afgelopen 48 uur zijn ontstaan of op delen van het lichaam die ongevoelig zijn voor warmte.

Overleg vóór gebruik met uw arts of zorgverlener wanneer u aan diabetes, een slechte doorbloeding, een hartaandoening of aan reumatoïde artritis lijdt.

ThermaCare® kan ook worden gebruikt tijdens de zwangerschap, maar altijd in overleg met uw arts of zorgverlener.

Er zijn geen gegevens die erop wijzen dat ThermaCare® problemen veroorzaakt bij gebruik als u borstvoeding geeft. Omdat pasgeborenen een zeer gevoelige huid hebben, mag ThermaCare® niet in aanraking komen met de huid van pasgeborenen. Maakt u zich zorgen over het gebruik van ThermaCare® als u borstvoeding geeft? Overleg dan vóór gebruik met een arts of zorgverlener.

Het gevaar voor brandwonden neemt toe naarmate men ouder wordt. Daarom moet, als u 55 jaar of ouder bent, ThermaCare® voor de onderrug worden gebruikt over een dunne laag kleding heen en niet terwijl u slaapt. Controleer tijdens het gebruik regelmatig uw huid. Als u merkt dat er sprake is van irritatie of van beginnende brandwonden moet u het product onmiddellijk verwijderen.

Lichamelijke ervaringen kunnen afnemen of veranderen als u ouder wordt. Deze veranderingen kunnen optreden omdat de bloedstroom naar zenuwuiteinden, het ruggenmerg of de hersenen wordt beperkt. Het ruggenmerg geeft zenuwsignalen door en de hersenen interpreteren die signalen. Daardoor wordt het risico van warmte gerelateerde verwondingen groter naarmate u ouder wordt. Bij sommige mensen kunnen langdurige roodheid van de huid of brandwonden optreden.

Gebruik ThermaCare® niet op personen die het product niet zelf kunnen verwijderen zonder hulp van anderen of die niet in staat zijn alle gebruiksaanwijzingen te volgen, zoals kinderen en bepaalde oudere personen.

Overleg altijd eerst met uw huisarts of zorgverlener.

Stop met het gebruik van het product en raadpleeg een arts als u te maken krijgt met een onaangenaam gevoel, pijn, zwelling, uitslag of andere veranderingen in de huid op de plaats waar het product op wordt/is gebruikt. Hetzelfde geldt als de pijn verergert of als die na zeven dagen nog hetzelfde is.

Voor een optimaal resultaat is het advies om ThermaCare® 2 tot 3 dagen achter elkaar, voor 8 uur, te gebruiken. ThermaCare® kan gedurende een periode van 24 uur maximaal 8 uur lang worden gebruikt op dezelfde pijnlijke plek. Stop met het gebruik van het product en raadpleeg een arts als de pijn verergert of na 7 dagen nog hetzelfde is.

Als u jonger bent dan 55 jaar kunt u ThermaCare® ’s nachts of tijdens uw slaap gebruiken. Wij adviseren om ThermaCare® eerst overdag te gebruiken om te wennen aan het product voordat u het tijdens uw slaap gaat gebruiken. Klinische studies hebben laten zien dat het gebruik van ThermaCare® voor de onderrug ’s nachts terwijl u slaapt kan leiden tot merkbaar minder pijn en veel meer flexibiliteit.

Het gevaar voor brandwonden neemt toe naarmate men ouder wordt. Daarom moet u ThermaCare® niet meer tijdens uw slaap gebruiken als u 55 jaar of ouder bent.

Vanwege de gebruikte technologie kan iedere ThermaCare® slechts één keer worden gebruikt. Het product wordt geleverd in een luchtdicht zakje. Als het zakje wordt geopend, komt het product in aanraking met zuurstof (lucht) en worden de warmtecellen geactiveerd. Het product kan niet worden gereactiveerd en moet na gebruik bij het restafval worden gedaan.

ThermaCare® producten kunnen niet verwarmt worden in de magnetron of oven. Het warmtesegment kan mogelijke vlamvatten.

Na ca. 30 minuten opwarmen houdt ThermaCare® de therapeutische temperatuur van ca. 40 °C
8 uur lang vast. Deze temperatuur licht slechts een beetje hoger dan de lichaamstemperatuur van 37 °C. Als het diepe warmtegevoel afneemt, komt dat doordat het lichaam went aan het product. Dit komt niet doordat het product niet meer werkt. Gebruik ThermaCare® 8 uur lang voor een optimaal resultaat.

ThermaCare® is een medisch hulpmiddel en bevat geen geneesmiddelen.

ThermaCare® is gemaakt van een zacht hypoallergeen materiaal dat zacht en aangenaam aanvoelt. De serie warmtecellen van het product bevat een mengsel van ijzer, geactiveerde koolstof, zout en water. Het product is bedoeld voor eenmalig gebruik en moet na gebruik weggegooid worden bij het huishoudelijk/rest afval.

ThermaCare® wordt geleverd in een luchtdicht zakje. Als het zakje wordt geopend, komt het product in aanraking met de zuurstof (lucht) en worden de warmtecellen geactiveerd. Na ca. 30 minuten opwarmen wordt de therapeutische temperatuur bereikt van ca. 40 °C. Die blijft 8 uur lang constant.

Door constante diepgaande warmte ontspant ThermaCare<sup>®</sup> de spieren, waardoor de bloedcirculatie verbetert en pijn wordt verlicht. De werking houdt 8 uur lang aan bij gebruik van het product, met een extra werking van nog eens 8 uur nadat het product is verwijderd (tot wel 16 uur).

ThermaCare® bevat geen medicijnen en kan worden gecombineerd met geneesmiddelen. ThermaCare® kan worden gebruikt in combinatie met pijnstillers in de vorm van tablet of poeder. Gels en andere pijnstillende zalven kunnen niet worden opgebracht op hetzelfde pijngebied.

De producent van ThermaCare® -producten is het Italiaanse familiebedrijf Angelini Inc dat in Noorwegen, Zweden, Finland, Denemarken, Nederland en IJsland wordt vertegenwoordigd door Navamedic ASA.

Neem contact op met Navamedic ASA als u vragen hebt over ThermaCare®

info.nl@navamedic.com

Tel: +47 67 11 25 40

ThermaCare® is een medisch hulpmiddel. Lees voor gebruik de gebruiksaanwijzing.